sernik korzenno-śliwkowy z musem śliwkowym na biszkoptach pieczony

0 (0 ocen)

sernik jest bardzo aromatyczny, puszysty i wilgotny...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • biszkopty okrągłe 150 gram, jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, przyprawa korzenna 1 opakowanie, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, śliwki 3/4 kg, cukier 3 łyżki, woda 1/4 szklanki, tortenguss rote 1 opakowanie + 1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik korzenno-śliwkowy z musem śliwkowym na biszkoptach pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. białka oddzielić od żółtek i w pojemniku ubić na sztywną mocno pianę
  • etap 2. żółtka z cukrem utrzeć do białości mikserem z 3-4 minuty na dużych obrotach
  • etap 3. wsypać przyprawę korzenną, dodać ser z wiaderka i mikserem połączyć składniki
  • etap 4. dodać pianę i łyżką delikatnie wmieszać w masę serową
  • etap 5. tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty i wlać masę serową, formę parę razy na stole stuknąć aby odpowietrzyć sernik
  • etap 6. umyte śliwki wypestkować, poukładać skórką do dołu na serniku, piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić dobrze w formie
  • etap 7. pozostałe śliwki włożyć do garnka z dnem takim co nie przypali śliwek, dodać cukier, wlać 1/4 szklanki wody i gotować do miękkości śliwek, tortenguss wymieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do śliwek, mieszać do zagęstnienia, pałką blendera zmiksować i trochę wystudzić
  • etap 8. cały mus wyłożyć na wierzch sernika, zostawić w lodówce lub w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (145 ocen)

Zdobywca nagrody

image-1uouerv

To może cię zainteresować