2.wsypać kakao i wyrabiać ciasto jak na kruszonkę, schować do lodówki na 30 minut
3.do misy robota wbić jajka, dodać cukier, cukier wanilinowy i z 5 minut ucierać do białości na wysokich obrotach, dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka i krótko połączyć składniki
4.tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana tartą bułką - ciasto przyklepać do dna blaszki, wylać masę serową na ciasto
5.połówki gruszek od strony skórki ponacinać ostrym nożem, gruszki stroną przekrojoną obtoczyć tartą bułką
6.gruszki delikatnie bez wciskania ułożyć na masie serowej skórką do góry
7.piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół - sernik piec około 60 minut do ścięcia się masy serowej, sprawdzać patyczkiem, sernik zostawić do wysudzenia w blaszce najlepiej na kilka godzin w chłodnym
8.galaretkę rozmieszać w 400 ml gorącej wody i wystudzić, mocno tężejącą wlać na gruszki, schować do lodówki, 3/4 szklanki pudru cukru utrzeć ze śmietaną gęstą w odpowiedniej ilości na dość gęsty lukier i polać po serniku i posypać kolorową posypką, zostawić do zastygnięcia w lodówce
Komentarze