pieczony sernik z kajmakiem krówkowym

0 (0 ocen)

sernik jest delikatny, wilgotny, aromatyczny i smaczny..........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • twaróg 1 kg/wiaderko, jogurt bałkański 680 gram/2 opakowania, masa kajmakowa 1 puszka/krówka Bakalland, jajka 10 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 3 łyżki, polewa czekoladowa - w opisie, orzechy włoskie siekane 2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Pieczony sernik z kajmakiem krówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. twaróg wiaderko, jogurty bałkańskie, kajmak krówka, jajka wyjąć z lodówki na kilka godzin, do temperatury pokojowej
  • etap 2. użyłam jajka "M" (jeśli są "L" to wystarczy 6-7 sztuk), jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na największych obrotach
  • etap 3. forma 34x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, do formy przelać masę sernikową, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach zostawić na 30 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc
  • etap 4. czekolada gorzka 100 gram, polewa czekoladowa mleczna 1 opakowanie, śmietana gęsta 18% 6 łyżek, polewę wyjąć z opakowania do miski, dodać czekoladę gorzką, śmietanę i w kąpieli wodnej rozpuścić mieszając, ciepłą polewą polać wierzch sernika i rozsypać posiekane orzechy włoskie lekko dłonią je przyklepać do polewy, zostawić do zastygnięcia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.11 (56 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik z kajmakiem

To może cię zainteresować