Pyzy a la Raffaello

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne , aromatyczne i zaskakujące w smaku,całość dopełnia sos ,który idealnie się komponuje smakowo z pyzami. Takimi kluskami zaskoczymy naszych domowników i za pewne będą prosić o więcej.

  • 60 min

Składniki:

  • Pyzy:
    -70 dag obranych ziemniaków
    -mąka ziemniaczana
    -2 jajka
    -15 dag kokosu
    -1 cukier waniliowy
    -6 łyżek cukru

    Nadzienie:
    -migdały
    -biała czekolada

    Sos migdałowo-kokosowy:
    -200 g śmietany 30%
    -5 dag kokosu
    -5 dag migdałów
    -1/2 tabliczki białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pyzy a la raffaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pyzy:ziemniaki gotujemy,studzimy,mielimy. Ziemniaki przekładamy do miski spłaszczamy,dzielimy na cztery części,jedną wyciągamy i wsypujemy mąkę, dodajemy jajka,kokos,cukry, wyrabiamy.
  • pyzy a la raffaello 2. Migdały sparzamy obieramy ze skórki, każda kostkę czekolady dzielimy na pół.
  • pyzy a la raffaello 3. Z ciasta forujemy nie duże kulki , delikatnie rozpłaszczamy na każdym układamy po jednym migdale i czekoladę,zlepiamy. Mnie wyszło ok.28 klusek.
  • pyzy a la raffaello 4. Sos:kremówkę przelewamy do garnka dodajemy czekoladę i zagotowujemy , gdy czekolada się roztopi dodajemy kokos i zmielone migdały, gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.
  • 5. Pyzy gotujemy we wrzątku z dodatkiem cukru. Ugotowane pyzy polewamy gorącym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Migdały Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować