Pyzy z białą kiełbasą

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Zawsze robiłam pyzy z mięsem, ale tym razem coś innego. Pyzy ziemniaczane z białą kiełbasą.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    1 duże jajko lub dwa małe
    6 łyżek mąki ziemniaczanej
    sól

    4 średnie białe surowe kiełbasy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne Pyzy

Pyzy z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub skręcić przez maszynkę.
    Dodać jajka, sól i mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem zagnieść. w razie potrzeby dodać łyżkę mąki.
    Kiełbasę rozdrobnić widelcem.
    Z ciasta formować kulki, spłaszczyć i nałożyć kiełbasy. Uformować kulkę tak, aby farsz był w środku.
    W garnku zagotować wodę, posolić i do wrzątku wkładać pyzy. Gotować od wypłynięcia na powierzchnię wody około 3-4 minuty.
    Wyciągać łyżką cedzakową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować