Pzepyszny bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mąkę.
Piec w temp. 170 stopni przez 30 minut.
Pianka:
Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy jedna cytrynowa galaretkę po wcześniejszym ostygnięciu.
Masa:
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka. ( banany zmiksować).
Ucierając masę dodajemy banany po łyżce cały czas mieszając.1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance wody. Wystudzoną dodajemy do masy.
Na koniec dodajemy dwie ostudzone galaretki wiśniowe na wierzch.
Przełożenie:
biszkopt-pianka-masa-galaretki wiśniowe
Porady
Banany najlepiej zmiksować na jednolita masę wtedy lepiej się rozcierają z margaryną i otrzymujemy lepszy smak.
Komentarze