Quesadilla z serem i chorizo

4.5 (153 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska z kuchni meksykańskiej

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Placek pszenny tortilla: 4 sztuki
    - ser cheedar: 200 gramów
    - kiełbasa chorizo: 100 gramów
    - rukola pęczek: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Quesadilla z serem i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach.
  • 2. Kiełbasę chorizo kroimy na cieniutkie plastry i podsmażamy na suchej patelni by pozbyć się nadmiaru tłuszczu z kiełbasy.
  • 3. Na pszennym placku kładziemy ser i kiełbaskę i zakrywamy drugim plackiem. Następnie wkładamy do grilla elektrycznego lub na suchą patelnię i grillujemy aż go zrumienienia placka i rozpuszczenia się sera.
  • 4. Podajemy z rukolą lub jak ktoś lubi wkładamy rukolę przed grillowaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować