Danie kuchni meksykańskiej, polecam na przyjęcie, ładnie się prezentuje i smakuje. Więcej moich przepisów na smakujmy.pl
Składniki:
3 pomidory
pół czerwonej cebuli
chili
młoda cebulka
ząbek czosnku
łyżka posiekanej kolendry
pół łyżki posiekanej bazylii
pieprz czarny
pół limonki
łyżka oliwy z oliwek
4 placki tortilli
70 g sera feta
łyżka oleju
Quesadillas z pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyć pomidory i wypestkować, cebulę czerwoną i czosnek obrać, papryczkę i cebulkę oczyścić. Czosnek wcisnąć do miski, pozostałe przygotowane warzywa pokroić w kostkę i wymieszać z czosnkiem. Dodać zioła, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wcisnąć sok z połowy limonki i dodać oliwę. Całość wstawić do lodówki i pozostawić na kilka godzin do wymieszania się aromatu warzyw i ziół.
Placki tortilli podpiec delikatnie z jednej strony na patelni z paroma kroplami oleju. Później obrócić placki, a na podpieczoną stronę rozsmarować pomidorową salsę. Na salsę pokruszyć fetę. Tortille poskładać na pół, i przypiekać na odrobinie oleju z obu stron do przyrumienienia.
Komentarze