Egzotyczna sałatka w której spotykają się cierpkie, kwaskowate smaki cytryny i cebulki wraz ze słodkimi rodzynkami i orzeźwiającym granatem. Lekka, wyszukana, po prostu pyszna.
Quinoa w sałatce z kurczakiem, mozzarellą i owocem granatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Piersi z kurczaka kroimy w drobne kawałki, obsypujemy słodka papryką w proszku i solą i na małej ilości oleju smażymy na patelni.
2.W misce mieszamy ze sobą ugotowaną wcześniej kaszę, kumin, usmażonego kurczaka, pokrojoną paprykę, cebulę, rodzynki, ziarna granatu i mozzarellę w kawałkach. Polewamy sokiem z cytryny, posypujemy migdałami. Podajemy na ciepło lub zimno- wedle upodobań.
Komentarze