Rabarbarowa pokusa

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Placek z owocami pojawia się na naszym stole bardzo często. Jest tani, łatwy i szybko sięgo robi, a co najważniejsze– wspaniale smakuje.

Składniki:

  • rabarbar – taka ilość, by pokrył dno tortownicy
    1 szkl. cukru
    4 jajka
    0,5 szkl. mąki pszennej
    0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    tłuszcz do formy
    bułka tarta
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rabarbarowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rabarbarowa pokusa 1. Jajka z cukrem miksujemy. Obydwa rodzaje mąki dokładnie mieszamy z proszkiem do pieczenia. Po łyżce dodajemy do ubitych jajek i cały czas miksujemy, aż powstanie jednolita gładka masa.
  • Rabarbarowa pokusa 2. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Rabarbar myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy na niewielkie kawałki. Układamy warstwę na dnie tortownicy, wlewamy ciasto. Wkładamy do rozgrzanego
    do temp. 170 °C piekarnika i pieczemy ok. 70 minut.
  • Rabarbarowa pokusa 3. Upieczone ciasto zostawiamy w tortownicy, aby wystygło. Następnie przewracamy do góry dnem i wyjmujemy. Przed podaniem posypujemy (przez sitko) cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować