Rabarbarowo – miętowy ryż

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne i orzeźwiające danie, które z powodzeniem może pełnić rolę deseru. Ryż w towarzystwie kwaskowego musu rabarbarowego połączonego z miętą. Jest pysznie.

  • 20 min

Składniki:

  • 100g ryżu długoziarnistego
    4 łodygi rabarbaru
    4 łyżki cukru / można dać więcej /
    1/4 szkl.wody
    4 listki mięty / średnie /

Rabarbarowo – miętowy ryż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rabarbarowo - miętowy ryż 1. Rabarbar myjemy kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem i podlewamy wodą. Dusimy około 10 minut. Lekko studzimy dodajemy miętę i blendujemy na mus. Ryż gotujemy w/g instrukcji na opakowaniu. Do lekko ciepłego ryżu dodajemy mus, mieszamy. Dekorujemy i mamy cudowny deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy