Ciasto rabarbarowo-poziomkowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa rabarbarowa:
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, przełożyć do garnka, dodać cukier i dusić aż rabarbar się rozpadnie. Budynie wymieszać w 1/2 szklanki wody i dodać do gotującego się rabarbaru, ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i dodać galaretkę (proszek), mieszać do rozpuszczenia się galaretki. Ciepłą masą przełożyć biszkopt i odstawić do całkowitego wystudzenia.
2.Pianka poziomkowa:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklani wody. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Powoli wlewać tężejącą galaretkę. Wyłożyć na wierzch biszkoptu i schłodzić. Zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 3 szklankach wody.
Komentarze