Racuchy

5 (176 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Te placuszki to prosty, szybki i smaczny pomysł np. na kolację.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki mleka
    2 jajka
    2,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    0,5 łyżeczki sody
    szczypta soli
    3 duże jabłka
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek, miksujemy z pozostałymi składnikami ciasta. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z ciastem. Jabłka obieramy i kroimy w plastry.
  • 2. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju. Łyżką do zupy wykładamy ciasto na patelnię, następnie plaster jabłka i przykrywamy kolejną porcją ciasta. Smażymy na złocisty kolor. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować