Racuchy na kefirze

4.41 (213 ocen)

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami - tradycja polskiej kuchni

Składniki:

  • 5 dkg drożdży
    1 1/2 kubka kefiru
    3/4 szklanki mleka
    szczypta soli
    4 łyżki cukru
    cukier wanilinowy
    2 duże jabłka (lub 5 małych papierówek)
    3 szklanki mąki pszennej
    3 jajka
Wystaw ocenę:

4.41 (213 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir, jajka, mąka, sól, cukier, łączymy ze sobą, w ciepłym mleku rozpuszczany drożdże, zaczyn wlewamy do ciasta, wszystko razem mieszamy, na końcu dodając jabłka pokrojone w kostkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce. Smażymy na głębokim oleju nakładając ciasto łyżką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować