RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI

4.97 (201 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne budyniowe racuszki / pancakes.Niesamowicie delikatne , słodkie, i wypełnione po brzegi bananami.Takie racuszki budyniowe są idealnym pomysłem na słodki obiad , albo równie słodki podwieczorek.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * budyń waniliowy – 40 g

    * jajko – 1 szt

    * maka pszenna – 1,5 szkl

    * mleko – 1 szkl

    * olej – 2 łyżki

    * cukier – 3 łyżki

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * banan – 2 szt

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy budyniowe z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wszystkie składniki oprócz bananów dokładnie ze sobą miksujemy.

    Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę banany, mieszamy.

    Smażymy niewielkie racuszki na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące udekorowane bananem i cukrem pudrem.

    Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Budyń Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować