Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Racuchy z dodatkiem jogurtu robi się błyskawicznie, a do tego są lekkie i puszyste.

  • 10 min

Składniki:

  • 500 ml jogurtu naturalnego
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    odrobina mleka (5-6 łyżek)
    2-3 kiwi

Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, jogurt naturalny, jajka, mleko oraz proszek do pieczenia łączymy ze sobą w misce. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nakładamy porcję ciasta, tworząc niewielkie racuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu racuchy osączamy na papierowym ręczniku. Kiwi obieramy, wkładamy do blendera, dodajemy 2 łyżki cukru, całość razem miksujemy. Następnie racuchy układamy na talerzu, polewamy sosem z kiwi. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy