Racuchy ryżowe z musem malinowo-jagodowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna słodka przekąska na lato ze świeżymi owocami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
    2 cukry waniliowe
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    pół szklanki śmietany
    szklanka mąki
    olej do smażenia

    MUS MALINOWO-JAGODOWY
    duża garść malin i jagód leśnych
    5 łyżek cukru pudru
    250ml schłodzonej śmietanki 30%
    listki mięty do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy ryżowe z musem malinowo-jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżowe racuchy 1. Jajka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, śmietanę mieszamy a następnie dodajemy mąkę i ugotowany wcześniej ryż.
  • Ryżowe racuchy 2. Łyżką nakładamy racuszki na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
  • Mus malinowo-jagodowy 3. Maliny, jagody i cukier miksujemy blenderem. Śmietankę ubijamy a następnie łączymy z miksowanymi owocami. Usmażone placuszki polewamy musem oraz dekorujemy listami mięty i świeżymi owocami.

Porady

Do tego przepisu można wykorzystać ryż, który został nam z obiadu. Owoce mogą być również mrożone. Racuszki wyśmienicie smakują z różnego rodzaju konfiturami np śliwkowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować