Racuchy z borówkami

0 (0 ocen)

Pyszne racuchy z borówkami i dodatkiem serka waniliowego, który poleciła mi go dodać koleżanka z pracy. Wyszły wspaniałe.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    2 jajka
    1 serek waniliowy 150g
    1/3 szklanki mleka
    15 dag borówek
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka cukru brązowego lub zwykły
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    jogurt naturalny
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta na racuchy 1. Jajka zmiksować z serkiem waniliowym, oliwą, mlekiem, cukrem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować tak długo aż składniki się połączą. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wsypać umyte i osuszone borówki, wymieszać łyżką,
  • Smażenie racuchów 2. Na rozgrzanej patelni smażyć małe racuszki, na złoty kolor.
  • Gotowe racuchy, smacznego! 3. Upieczone racuchy polać jogurtem i posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować