Racuchy z jabłkami

0 (0 ocen)

Moi dwaj synowie je uwielbiają

Składniki:

  • 2-3 jabłka
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka kefiru lub mleka (może być również zsiadłe mleko)
    szczypta soli
    olej do smażenia

Racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obież ze skórki, wykrój gnizada nasienne i pokrój w cieniutkie plasterki.


    .
  • 2. Oddziel żółtka od białek i ubij pianę.
  • 3. Mąkę wsyp do miski, dodaj żółtka, kefir, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj.
    Ciasto nie powinno być zbyt gęste.
  • 4. Dodaj pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszaj
  • 5. Dodaj pokrojone jabłka i wymieszaj
  • 6. Smaż na patelni na rozgrzanym oleju, formując placki dowolnej wielkości

Porady

Jabłka można też zetrzeć na tarce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy