Racuchy z jagodami

5 (190 ocen)

  • 30 min

Dzisiaj na przekąskę proponuję racuchy z jagodami. Zawsze robiłam z potartymi jabłkami, ale został mi słoiczek jagód i postanowiłam zrobić w takiej wersji.

  • 30 min

Składniki:

  • - 300 ml mleka
    - 2 jajka
    - 14 łyżek mąki
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - pół szklanki jagód z soku (przecedzone na sitku)
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlewamy do miski, wbijamy jajka i mieszamy trzepaczką. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i dobrze mieszamy. Dodajemy jagody i mieszamy. Smażymy na oleju z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące.

Porady

Ja podałam z cukrem pudrem, ale możemy je zjeść z jogurtem naturalnym czy śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować