Racuchy z pieczarkami

5 (144 ocen)

  • 60 min

Racuchy nie z owocami.

  • 60 min

Składniki:

  • mąka 2 szklanki
    drożdże 4 dag
    cukier 1łyżeczka
    mleko ok. 1 szklanki
    pieczarki 10 sztuk
    jajka 2 sztuki
    kiełbasa 10 dag
    cebula 1/2 sztuki
    sól
    masło 2 łyżki
    olej
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Przystawki Wędliny

Racuchy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozprowadzić w połowie szklanki mleka z cukrem i łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Położyć na patelni, odparować. Dodać masło, przesmażyć. Dodać pokrojoną drobno cebulę. Wymieszać i przesmażyć. Wystudzić. Jajka roztrzepać. Dodać mąkę, drożdże, szczyptę soli, mleko i wszystko razem wymieszać. Dodać wystudzone pieczarki i drobno pokrojoną kiełbasę. Odstawić na ok. 20 minut w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Gdy ciasto zacznie powiększać swą objętość nabierać je łyżką i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć racuchy na rumiany kolor. Osączyć racuchy na papierowych serwetkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować