Racuchy ze śliwkami

4.5 (166 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 jajka
    2 1/2 szklanki kwaśnego mleka
    2 szklanki mąki
    1/2 kg śliwek węgierek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuchy ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki pokroić w ćwiartki. Jajka rozmącić z mlekiem, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić na gładką masę, dodać śliwki, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, za pomocą łyżki kłaść porcje ciasta. Smażyć z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować