Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Racuszki wielowarzywne
0
(0 ocen)
Dla 4 osób
PolskaGotuje
Chrupiące racuszki na szybki obiad! Zdrowe i pyszne!
Dla 4 osób
Składniki:
SKŁADNIKI:
( ok. 4-5 szt )
* kalarepa - 1 szt
* marchew duża - 1 szt
* seler mały - 1 szt
* jajko - 1 szt
* mąka - 3 łyżki
* sól - 1 szczypta
* pieprz - 1 szczypta
* olej do smażenia
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Racuszki wielowarzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Warzywa obieramy , trzemy na tarce na dużych oczkach.
Dodajemy jajko , mąką oraz przyprawy.
( Jeśli masa jest zbyt gęsta możemy dodać 2 łyżki mleka ).
Całość dokładnie mieszamy i smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju!
Odsączamy na papierowym ręczniku.
Zajadamy!
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Racuszki wielowarzywne
Ostra Na Słodko
Chrupiące racuszki na szybki obiad! Zdrowe i pyszne!
30 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Placuszki wielowarzywne
justi2401
Smaczny, tani i ekspresowy pomysł na bezmięsny obiad.
30 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Placuszki wielowarzywne
justi2401
Bardzo smaczny i sycący bezmięsny obiad.
30 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Leczo wielowarzywne
Neblina36
Leczo z bakłażana, cukinii, papryki,pomidorów i pieczarek z dodatkiem wędzonej kiełbasy, aby było bardziej treściwe. Smakuje wybornie, pachnie nieziemsko. To jeden z moich pokazowych przepisów. Pycha!
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Placuszki wielowarzywne
Futka
Dzisiaj zapraszam na placuszki wielowarzywne, które są proste i błyskawiczne w przygotowaniu, ale za to bardzo smaczne i pożywne. Smaki użytych składników świetnie się komponują. Możemy wyczuć w nich delikatnie słodką nutę, którą nadaje marchewka, a z dodatkiem kwaśnej śmietany smakują znakomicie :)
30 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
puree wielowarzywne
KuchareczkaDorota
Puree dostarcza wiele cennych składników odżywczych
1 godz. 10 min
Komentarze