Racuszki z makiem

4.49 (176 ocen)

Racuszki z czym by ich nie zrobić to i tak smakują pysznie

Składniki:

  • 50 dag mąki pszennej
    1 łyżka cukru
    3 łyżki maku suchego
    3 jajka
    3 jabłka
    2 łyżeczki sody
    2,5 szklanki kefiru
    dodatkowo;
    olej
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuszki z makiem 1. Mąkę przesiać i na sucho wymieszać z makiem, cukrem, sodą i szczyptą soli, dodać pokrojone w większą kostkę jabłka i wszystko wymieszać, następnie dodać jajka i kefir, dokładnie wymieszać ma nam powstać gęste ciasto.
  • racuszki z makiem 2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim małe racuszki z dwóch stron na złoty kolor
  • 3. po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać gorące posypane sporą ilością cukru pudru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować