Racuszki z rabarbarem

4.97 (206 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszne racuszki z rabarbarem który niebawem pojawi się na rynku.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 30 dag rabarbaru
    4 łyżki cukru
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    150 g jogurtu brzoskwiniowego
    3/4 szklanki mleka
    do smażenia olej
    do dekoracji cukier puder
Wystaw ocenę:

4.97 (206 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar pokroić w małe kawałki, wymieszać z cukrem i odstawić na chwilkę do momentu puszczenia soku.
  • 2. W drugiej misce wymieszać suche składniki, dodać jajka, jogurt i mleko, dokładnie wszystko wymieszać na koniec dodać rabarbar razem z sokiem. Odstawić na kilka minut, aby ciasto odpoczęło.
  • 3. Smażymy malutkie placuszki na gorącym oleju, po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące i pachnące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować