Racuszki z truskawkami i migdałami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Będą doskonałym urozmaiceniem porannego śniadania lub kolacji.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 jajka
    2 szklanki mąki pszennej
    Szklanka mleka
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru
    kilka dużych truskawek
    2 łyżki mielonych migdałów
    olej

Racuszki z truskawkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyj i pokrój na cienkie plasterki.Mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem. Dodaj żółtka, cukier, mleko, migdały i zmiksuj całość. Na końcu dodaj pianę ubitą z białek i kawałki truskawek. Delikatnie wymieszaj. Małe porcje ciasta wylewaj na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy