RACUSZKI ZE ZSIADŁEGO MLEKA

0 (0 ocen)

  • 40 min

PYSZNE RACUSZKI Z PRZEPISU MOJEJ MAMY

  • 40 min

Składniki:

  • 25 DAG MĄKI,
    OK 1 SZKLANKI ZSIADŁEGO MLEKA,
    1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA,
    1 JAJKO,
    OLEJ DO SMAŻENIA,
    CUKIER PUDER DO POSYPANIA

Racuszki ze zsiadłego mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WSYPAĆ DO MISKI MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, WLAĆ ZSIADŁE MLEKO,WBIĆ JAJKO.CIASTO WYROBIĆ ŁYŻKA NA GŁADKĄ MASĘ.POWINNO MIEĆ KONSYSTENCJĘ GĘSTEJ ŚMIETANY. ROZGRZAĆ NA PATELNI TŁUSZCZ I KŁAŚĆ ŁYŻKĄ NIEWIELKIE PORCJE. SMAŻYĆ NA ŚREDNIM OGNIU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR. GOTOWE POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

Porady

NA RACUSZKI ZAMIAST CUKRU PUDRU MOŻNA DODAĆ ROZDROBNIONE OWOCE LUB DOWOLNY DŻEMIK WEDŁUG WŁASNEGO UZNANIA.

Komentarze

Podobne przepisy