Racuszki drożdżowe z truskawkami.

4.5 (140 ocen)

  • 40 min

Placuszki wymagają od nas cierpliwości, ale odpłacają nam cudownym smakiem.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    2 łyżki cukru
    2 jajka
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki stopionego masła
    5 dag drożdży
    Dodatkowo:
    tłuszcz do smażenia
    truskawki
    cukier puder do posypania

Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki drożdżowe z truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuszki drozdżowe z truskawkami 1. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże, dodać cukier i przesianą mąkę, wymieszać całość i odstawić do podrośnięcia. Jajka ubić i dodać do ciasta razem z solą i stopionym masłem, jeszcze raz zostawić do wyrośnięcia, na koniec dodać owoce i delikatnie wymieszać starając się by ciasto nie opadło.
  • 2. Smażyć na złoty kolor, racuszki podawać posypane pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować