RACUSZKI JABŁKOWE Z MĄKI GRYCZANEJ I AMARANTUSOWEJ Z ORZECHAMI dietetyczne, bezglutenowe

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dziś mam dla Was kolejną, fantastyczną propozycję na smaczne racuszki.Tym razem przygotowałam je z dwóch rodzajów mąk – mąki gryczanej i mąki amarantusowej, a zwykłe mleko zastąpiłam mlekiem kokosowym, które nadało im fantastycznego kokosowego posmaku.

  • 25 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( ok. 6 szt )

    * mąka gryczana – 70 g
    * mąka amarantusowa – 30 g
    * małe, twarde jabłko – 1 szt
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * mleko kokosowe – 150 ml
    * posiekane orzechy włoskie – 2 łyżki
    * cynamon – 1 płaska łyżeczka
    * sól – 1 szczypta
    * olej kokosowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Racuchy Placki

Racuszki jabłkowe z mąki gryczanej i amarantusowej z orzechami dietetyczne, bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem i szczyptą soli, dodajemy mleko kokosowe i łyżkę roztopionego oleju kokosowego.

    Wrzucamy starte na grubych oczkach jabłko, posiekane orzechy, wszystko razem dokładnie mieszamy i na bardzo mocno rozgrzanej żeliwnej patelni ( lekko natłuszczonej ) smażymy po kilka minut z każdej strony.

Porady

– Mleko kokosowe możemy zastąpić naturalnym jogurtem lub zwykłym mlekiem. – Jeśli wolicie bardziej słodkie dodajcie łyżkę cukru ( dla tych, którzy używają ) lub też innej substancji słodzącej – ksylitol, erytrol, stevia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować