Racuszki serowo-śmietanowe

4.99 (178 ocen)

  • 25 min

Pyszne,lekkie jak puszek racuszki,idealne na kolację lub śniadanie

  • 25 min

Składniki:

  • Mąka-2szklanki
    cukier 1/2 szklanki
    200g twarogu chudego
    150 ml śmietany
    1 szklanka mleka
    cukier waniliowy
    szczypta soli
    1 łyżeczka sody
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.99 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki serowo-śmietanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym,dodajemy stopniowo ser,mąkę,mleko i śmietanę,miksujemy,na koniec dodajemy szczyptę soli i sodę dokładnie mieszamy.Na rozgrzanym oleju smażymy racuszki na złoty kolor z obu stron.Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować