1.Biszkopt: białka ubić z cukrem i ze szczyptą soli, dodać żółtka. Do ubitej masy jajecznej wsypać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Delikatnie wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem o wym. 21x33 cm. Piec w temp. 160 stopni ok. 40 minut. Po ostudzeniu biszkopt nasączyć ponczem.
2.Mleczko kokosowe zmiksować.
3.Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z 3 łyżkami mleczka kokosowego lub śmietanki.
4.Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać mleczko kokosowe, czekoladę, chwilę ubijać do wymieszana składników.
5.Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody, podgrzać do rozpuszczenia, po czym ciepłą wlewać do śmietanki nadal ubijając. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt nasączony ponczem.
Komentarze