Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt upiecz (Białka ubić na sztywno, następnie dodawać po łyżce cukier cały czas dokładnie ubijając. Wciąż miksując dodawać stopniowo żółtka. Ubijać jeszcze przez około 5-10 minut aż piana będzie bardzo puszysta i gęsta. Im dłuższe ubijanie tym lepiej.Piekarnik rozgrzać do 180* piec około 30 minut)
2.Biszkopt przekrój na dwie części. Na ponczuj sokiem z brzoskwiń
3.Śmietanę ubij ze śmietan fixami. Dodaj cukier puder i pomału dodawaj rozpuszczoną, przestudzoną białą czekoladę. Po ubiciu śmietany pomału dodaj 1/2 paczki wiórek kokosowych i migdałów. Delikatnie wymieszaj masę
4.Na jedną cześć biszkoptu wyłóż polowe masy przykryj druga częścią i na wierzch daj resztę masy. Górę udekoruj wiórkami kokosowymi i migdałami
Komentarze