RAFAELLO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

4.48 (163 ocen)

Przepis znaleziony w starym kalendarzu

Składniki:

  • składniki: 5 jajek, szkl cukru, szkl mąki, czubata łyżeczka proszku do pieczenia

    masa: 1/2 l śmietany kremówki (30%), biała czekolada,wiórki kokosowe (150-200g), 1/4 kostki margaryny
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Upiec biszkopt z podanych składników, po upieczeniu i wystygnięciu przekroić ciasto na pół. Jedną połówkę zetrzeć na tarce na okruszki. Połowę śmietany wlać do garnka i podgrzać razem z margaryną i połamaną czekoladą. Podgrzewać aż czekolada i margaryna się rozpuszczą. Masę zostawić do ostygnięcia. Drugą połowę śmietany ubić. Do ostudzonej masy dodać pokruszoną połówkę biszkoptu i dużo wiórków kokosowych (tyle ile uda się połączyć z masą ok 150 g) oraz połowę ubitej śmietany. Połowę biszkoptu umieścić w tortownicy, wyłożyć na biszkopt masę i wyrównać wierzch. Na to położyć pozostałą połowę bitej śmietany i cały wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto zostawić w lodówce najlepiej na całą noc, wtedy jest najlepsze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować