Rafaello bez pieczenia

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne ciasto.Dla tych co lubią kokos,polecam.

Składniki:


  • mleko 3 szk
    mąka pszenna 3 łyżki kopiaste
    mąka ziemniaczana 3 łyżki kopiaste
    żółtka 3 szt
    cukier z wanilią 3 łyżeczki
    cukier 1,5 szk
    kokos 2 szk
    margaryna 250 g
    krakersy 2 paczki (Lajkonik)

Rafaello bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pół szklance mleka zmiksować żółtka,mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.Masę cały czas mieszamy żeby nie przypalić.Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować.Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać.Krem podzielić na trzy części. Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę krakersów,pierwszą część kremu,drugą warstwę krakersów,drugą część kremu,krakersy i na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu. Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce.Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy krakersy zmiękną.

Porady

ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy