Rafaello bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 10 min

Cudowny przepis dla smakoszy pysznych rafaello!

  • 10 min

Składniki:

  • 3 paczki krakersów (najlepiej prostokątnych Lajkonika)
    1 litr mleka
    2 budynie waniliowe z cukrem (czasem dodaję również kokosowe lub śmietankowe)
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki cukru
    1 żółtko
    250 g masła
    około 150 g wiórek kokosowych (wedle uznania) + 50 g na posypkę

Rafaello bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kubka odlać trochę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do odlanego mleka wsypać budynie i mąkę ziemniaczaną. Zrobić budyń. Ostudzić.
    Masło zmiksować z żółtkiem, dodając po łyżce budyniu, miksować. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
    Na blaszce (wymiary 33 x 23 cm) ułożyć:
    warstwę krakersów
    krem
    warstwę krakersów
    krem
    warstwę krakersów
    krem
    posypka (50g wiórek przyrumienić, wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami)

    Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy