Rafaello bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną pianę.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia mieszamy razem dodajemy żółtka.
Następnie do mąki dodajemy powoli białka. Mieszamy...
Pieczemy około 25- 30 min w tem 180-190 st.
2.Z podanej ilości mleka odlewamy 1 szklankę. Pozostałą część gotujemy z cukrem, wiórkami kokosowymi oraz 2 łyżki migdałów. I mieszamy, żeby wiórki się nie przypaliły. Gotujemy okolo 10 min. Po tym czasie powinniście poczuć migdałowo- kokosowy zapach...;)
W pozostawionej szklance mleka mieszamy budyń. I dodajemy do gotującego się mleka...
Mieszamy energicznie aż masa lekko stężeje...Odstawiamy do ostudzenia
Masło ucieramy na jednolity krem, dodajemy stopniowo krem ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pozostałe migdały. i delikatnie mieszamy.
Komentarze