Rafaello Bezglutenowe

4.5 (198 ocen)

  • 2 godz.

Kokosowy krem przekładany pokruszonym kruchym ciastem

  • 2 godz.

Składniki:

  • Kruche ciasto:

    5 jajek
    5 łyżek maki bezglutenowej (mix) lub tak jak u mnie mąka ryżowa
    2 łyżki maki ziemniaczanej
    4 łyżki drobnego cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:

    700 ml mleka
    200 gram wiórek kokosowych+ posypka
    kostka masła
    2 budynie: waniliowy lub śmietankowy bezglutenowy
    2 łyżki cukru
    3 łyżki płatków z migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rafaello

Rafaello bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę.
    Mąkę, cukier, proszek do pieczenia mieszamy razem dodajemy żółtka.
    Następnie do mąki dodajemy powoli białka. Mieszamy...
    Pieczemy około 25- 30 min w tem 180-190 st.
  • 2. Z podanej ilości mleka odlewamy 1 szklankę. Pozostałą część gotujemy z cukrem, wiórkami kokosowymi oraz 2 łyżki migdałów. I mieszamy, żeby wiórki się nie przypaliły. Gotujemy okolo 10 min. Po tym czasie powinniście poczuć migdałowo- kokosowy zapach...;)

    W pozostawionej szklance mleka mieszamy budyń. I dodajemy do gotującego się mleka...

    Mieszamy energicznie aż masa lekko stężeje...Odstawiamy do ostudzenia

    Masło ucieramy na jednolity krem, dodajemy stopniowo krem ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pozostałe migdały. i delikatnie mieszamy.


    Schładzamy!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować