Rafaello i kulki kakaowe

5 (173 ocen)

  • 20 min

Kiedy ochota na słodkości, to różne ciekawe pomysły do głowy przychodzą :)

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 litra mleka
    1 łyżeczka masła
    8 łyżek kaszy mannej
    ok 6 łyżek cukru
    czekolada
    wiórki kokosowe
    kakao rozpuszczalne.
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello i kulki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do zimnego mleka wsypujemy kasz, cukier i i dodajemy masło – gotujemy ciągle mieszajac do czasu aż kasza dobrze zgęstnieje. Dzielimy mase na pół i do 1 częsci dodajemy 1-2 garstko kokosu i dokładnie mieszamy, po czym formujemy zgrabne kuleczki (można do środka włożyc migdała), a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Do drugiej częsci kaszy wypujemy 1 łyżkę kakaa i mieszamy az sie rozpusci (kasza musi byc ciepła), formujemy następnie kulki które obtaczamy w wiórkach z utartej czekolady. Odstawiamy na 10-15 minut do stęzenia.

Porady

.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować