Rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu, cały czas mieszając, nie dopuszczając do powstania grudek. Odstawiamy budyń i czekamy, aż będzie całkowicie zimny.
2.Następnie dodajemy po kawałku masło, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Pod koniec dodajemy wiórki kokosowe.
3.Blaszkę o wymiarach 28 x 22 cm wykładamy krakersami, następnie wylewamy 1/3 masy budyniowej. Ponownie wykładamy krakersami i wylewamy budyń, krakersy i budyń. Powinny powstać 3 warstwy. Na wierzch wysypujemy równomiernie wiórki kokosowe. Ja również wysypałam płatkami migdałowymi.
Ciasto wkładamy do lodówki na min. kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Porady
Przy miksowaniu budyniu masa może rozpryskiwać się na boki. Ja miksowalam w odwrotnej kolejności: najpierw utarłam margarynę, a potem do margaryny dodawałam po trochę budyniu.
Komentarze