RAFAELLO NA KRAKERSACH

4.49 (164 ocen)

Dla małych i dużych łasuchów.

Składniki:

  • 3 paczki krakersów( kilka sztuk odkładamy do posypki), 1 litr mleka, 2 budynie waniliowe z cukrem, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, ¾ szklanki cukru kryształu, 1 cukier waniliowy, 25 dag masła, 20 dag wiórek kokosowych.
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka proszku budyniowego, mąki ziemniaczanej i cukru kryształu i cukru waniliowego gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodajemy 15 dag wiórek kokosowych i całość dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 30x 20 wykładamy folią aluminiową następnie na dnie blaszki układamy warstwę krakersów, na to wykładamy masę i przykrywamy warstwą krakersów ( układamy tak aż skończą się na nam krakersy, trochę masy zostawiamy na wierzch). Pozostałe wiórki kokosowe podsmażamy na patelni, aż się zrumienią. Następnie łączymy wiórki kokosowe z pokruszonymi krakersami i posypujemy wierzch ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować