Raj warzywny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Jednym z moich ulubionych zajęć jest przygotowywanie sałatek dla bliskich.Ta nie jest pracochłonna, a znika na prawdę szybko.

  • 60 min

Składniki:

  • ● kilka różyczek kalafiora
    ● 10 dag fasolki szparagowej
    ● 2 pomidory
    ● ogórek
    ● 6 rzodkiewek
    ● por
    ● mała puszka kukurydzy
    ● 12 dag cienkiego makaronu ryżowego
    ● 4 łyżki sosu sojowego
    ● filet z kurczaka
    ● bulion drobiowy
    ● 2 jajka
    ● sałata lodowa
    ● 2 łyżki otrębów owsianych
    ● po garści orzechów włoskich, pestek dyni
    i słonecznika
    ● naturalny jogurt
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 2 łyżeczki musztardy
    ● 2 łyżki posiekanego koperku
    ● bazylia
    ● oregano
    ● sól
    ● biały pieprz

Raj warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu. Odcedzamy,
    mieszamy z sosem sojowym.
    Mięso myjemy, gotujemy
    w bulionie. Studzimy i kroimy.
    Jajka gotujemy na twardo.
  • warzywa 2. Warzywa myjemy, osuszamy.
    Kalafiora i fasolkę gotujemy na
    parze, studzimy. Sałatę rwiemy
    w kawałki. Obrane jajka, pomidory
    i ogórka kroimy w dużą
    kostkę. Rzodkiewki i pora kroimy w talarki. Kukurydzę osączamy.
    Warzywa i jajka mieszamy
    z makaronem. Dodajemy
    kurczaka, zieleninę, orzechy
    włoskie, otręby oraz pestki dyni
    i słonecznika.
  • sos 3. Sos: jogurt mieszamy z majonezem
    i musztardą. Doprawiamy
    i mieszamy z sałatką

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy