RAJSKA SZARLOTKA

4.48 (175 ocen)

Ciasto łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne ;)

Składniki:

  • CIASTO:

    1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru kryształu
    2 jajka
    1/2 kostki margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    POLEWA BEZOWO - CYNAMONOWA:

    1/2 szklanki cukru
    2 białka
    2 łyżeczki cynamonu

    MASA JABŁKOWA:

    1/2 kg jabłek
Wystaw ocenę:

4.48 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rajska szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i pokroić w plasterki

    POLEWA BEZOWO- CYNAMONOWA:
    Białka ubić z cukrem, dodać cynamon.
  • 2. CIASTO:
    Białka ubić z cukrem, cukrem waniliowym, dodać żółtka. Stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać roztopioną margarynę.
    Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Na wierzchu ciasta ułożyć plasterki jabłek i polać polewą bezowo- cynamonową. Piec ok 30-40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować