1.Rolada z jabłkami:
Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć starte jabłka, posypać cukrem i oprószyć cynamonem. Na wierzch jabłek wylać wcześniej przygotowane ciasto. Piec w temp. 180*C przez ok. 20 min. Wyłożyć na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę. Dokładniejszy opis wykonania rolady z jabłkami jest tu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rolada-z-jablkami-32
2.Masa budyniowa:
Z mleka, cukru, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzoną masę budyniową.
3.Na końcu wmieszać galaretkę
4.pokrojoną w kostkę. Masę podzielić na pół.
5.Przełożenie:
Na biszkopt orzechowy wyłożyć połowę masy
6.Na masie wyłożyć pokrojoną w plastry roladę.
7.Rozsmarować pozostałą masę i przykryć drugim biszkoptem orzechowym.
Komentarze