" Rajska wyspa "

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny smaczny deser o egzotycznym smaku!

  • 15 min

Składniki:

  • - kisiel cytrynowy - 1 opakowanie
    - ananasy w puszce - 5 krążków
    - śmietana 36% - ok.150ml
    - kokos - 2 łyżki
    - truskawki ( ja wykorzystałam mrożone ) - ok.15 dag
    - cukier puder - 2 łyżki
    - polewa czekoladowa - do ozdoby

" rajska wyspa " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kisiel gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , z tym , że wodę mieszamy pół na pół z syropem z ananasów.

    Odstawiamy do przestudzenia.


    Truskawki( rozmrożone wcześniej ) mieszamy z cukrem pudrem i miksujemy
    ( nie na gładką masę! ).


    Ananasy kroimy w drobne kosteczki , dolewamy śmietanę kremówkę i miksujemy
    ( też nie na gładką masę - ma byc widac i czuc kawałki ananasa ).
    Dodajemy wiórki kokosowe i razem mieszamy.


    Do pucharka / salaterki wkładamy na spód mus truskawkowy ...na wierzch lekko przestudzony kisiel cytrynowo / ananasowy.
    Gdy chwilę postoi przykrywamy warstwą kokosowo / ananasową.


    Ozdabiamy wg. własnego pomysłu!

Komentarze

Podobne przepisy