Rajskie babeczki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Te babeczki przenoszą nas na ciepłą plażę nad lazurowym morzem gdzie latają kolibry i są najlepsze owoce egzotyczne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 1.25 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - gałka muszkatołowa: 0.25 łyżeczki
    - sól: 0.25 łyżeczki
    - masło: 110 gramów
    - cukier: 1 szklanka
    - duże jajka: 2 sztuki
    - dojrzałe rozgniecione widelcem banany: 3 sztuki
    - miód: 1 łyżka
    - posiekane orzechy włoskie: 0.5 szklanki
    - rozdrobniony ananas: 0.5 szklanki
    - gorąca woda: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rajskie babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmieszaj razem wszystkie suche składniki (oprócz cukru). Masło rozpuść i przestudź. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj na zmianę mąkę i masło. Dodaj owoce, miód, orzechy i wodę.
  • 2. Napełnij papilotki do 2/3 wysokości. Piecz w 180 stopniach przez około 25 minut (do suchego patyczka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Banany Miód Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować