Ravioli zapiekane z pomidorami i pieczarkami

4.5 (190 ocen)

  • Łatwy

Pyszne danie na obiad lub kolację.

  • Łatwy

Składniki:

  • - pierożki ravioli: 300 gramów
    - cebula - mała: 1 sztuka
    - pomidory dojrzałe: 4 sztuki
    - pieczarki: 200 gramów
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki posiekana: 1 łyżka
    - majeranek: 1 łyżka
    - bazylia: 1 łyżka
    - ser mozarella: 200 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ravioli

Ravioli zapiekane z pomidorami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ravioli ugotować al dente.
  • 2. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki.
  • 3. Na patelni podgrzać trochę oliwy i zeszklić na niej cebulę. Dodać pomidory i pieczarki. Smażyć aż nadmiar wody odparuje i sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Zdjąć z ognia.
  • 4. Wymieszać z ravioli i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
  • 5. Zapiekać pod przykryciem ok 30 min. Zdjąć przykrycie i posypać serem. Zapiekać jeszcze ok 5min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne przepisy na ravioli. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować