Razowe gofry z borówkami

0 (0 ocen)

Pyszne, zdrowe, z małą ilością cukru - z pewnością zaspokoją apetyt na małe cocnieco

Składniki:

  • - 100g mąki pszennej
    - 100g mąki razowej
    - 2 duże jajka
    - 100 ml oleju
    - 300ml pełnego mleka (3,2%)
    - 3-4 łyżki cukru brązowego ( ale jak dacie biały też dobrze będzie)
    - 1 łyżka proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - 1 łyżeczka cynamonu
    - 100-150 g borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Razowe gofry z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy jajka z mlekiem i olejem. W drugiej misce mieszamy mąki, cukier, sól i cynamon. Delikatnie łączymy suche składniki z płynnymi. Dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek. Na koniec wsypujemy borówki i delikatnie mieszamy. Pieczemy w gorącej gofrownicy lub w 200C w piekarniku ( jeśli macie taką formę jak ja ) aż do uzyskania złotego koloru. Studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować