Red velvet brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuść razem masło i czekoladę – możesz to zrobić w kąpieli wodnej, albo podgrzewając około 1 minutę w mikrofalówce, dokładnie wymieszaj, aby ładnie się połączyły, odstaw do przestudzenia. Zmiksuj razem jaja, cukier, wanilię i barwnik. Dodaj czekoladę i wymieszaj dokładnie. Dodaj mąkę i sól i zmiksuj razem. Masę wylej do przygotowanej blaszki.
2.Połącz razem twaróg, cukier, jajko i wanilię. Rozłóż masę na warstwie czekoladowej i delikatnie przemieszaj końcówką noża tworząc wzorki.
3.Piecz około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4.Ciasto możesz oczywiście upiec również bez użycia barwnika :)
Więcej na moim blogu - wypiekibeaty.wordpress.com
Komentarze