Red velvet brownie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pysznie czekoladowe i smakowicie serowe ciasto, któremu trudno się oprzeć :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA BROWNIE:
    - masło: 110 gramów
    - gorzka czekolada dobrej jakości: 60 gramów
    - cukier: 1 szklanka
    - jajka duże: 2 sztuki
    - ekstrakt z wanilii: 1 łyżeczka
    - czerwony barwnik w żelu: 1.5 łyżeczki
    - mąka: 0.67 szklanki
    - sól: 0.25 łyżeczki
    MASA TWAROGOWA:
    - twaróg sernikowy: 250 gramów
    - cukier: 0.33 szklanki
    - jajko duże: 1 sztuka
    - ekstrakt z wanilii: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery

Red velvet brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuść razem masło i czekoladę – możesz to zrobić w kąpieli wodnej, albo podgrzewając około 1 minutę w mikrofalówce, dokładnie wymieszaj, aby ładnie się połączyły, odstaw do przestudzenia. Zmiksuj razem jaja, cukier, wanilię i barwnik. Dodaj czekoladę i wymieszaj dokładnie. Dodaj mąkę i sól i zmiksuj razem. Masę wylej do przygotowanej blaszki.
  • 2. Połącz razem twaróg, cukier, jajko i wanilię. Rozłóż masę na warstwie czekoladowej i delikatnie przemieszaj końcówką noża tworząc wzorki.
  • 3. Piecz około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • 4. Ciasto możesz oczywiście upiec również bez użycia barwnika :)
    Więcej na moim blogu - wypiekibeaty.wordpress.com
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować