RED VELVET DONUT

0 (0 ocen)

Zapraszam na moja wersję amerykańskich pączków czyli donutów. Moje są bez tłuszczu i przygotowane na bazie puree owocowego,ktoś chętny?:)

Składniki:

  • 280 g mąki pszennej
    20 g otrąb pszennych
    1 opakowanie drożdży instant
    15 g cukru
    30 g miodu
    20 ml mleka
    380 g mrożonych porzeczek czerwonych
    20 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Red velvet donut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ub757h 1. Porzeczki rozmrozić. Następnie przełożyć do rondla i dusić do miękkości. Gdy owoce będą miękkie,zdjąć z ognia i zmiksować na puree. Przełożyć na sito i pozbawić pestek. Zebranego musu powinno być około 185 g. Do przetartych owoców dodać miód. Dokładnie wymieszać. Ostudzić zupełnie.
  • image-16y081c 2. Do miski przesypać mąkę, dodać otręby ,drożdże, cukier. Wymieszać. Dodać mus porzeczkowy i wymieszać. Na koniec dodać letnie mleko i wyrobić ciasto. Następnie zagniatać ciasto około 5 minut.
  • image-0hsh2vh 3. Po tym czasie przełożyć do miski, zakryć folią spożywcza i odłożyć na około 1,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Gdy ciasto wyrośnie ponownie lekko je wyrobić i rozwałkować na płat o grubości 1,5 cm.
  • 4. Ringiem o średnicy 9 cm lub ozdobną foremką wykroić kształty, a następnie kieliszkiem wykroić środki. Ułożyć na blasze i odłożyć na kolejne 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na około 18-23 minuty i upiec, aż będą rumiane. Ostudzić na kratce. Udekorować roztopioną czekoladą. Smacznego!

Porady

wychodzi 18 sztuk, po około 72 kcal jedno ciacho

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować