REKIN DLA DWOJGA

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Tym daniem zaskoczyłam mojego męża. Pyyychota

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • STEKI Z REKINA:
    - steki z rekina po 25 deko każdy: 0.5 kilograma
    MARYNATA:
    - sos sojowy: 4 łyżki
    - ocet ryżowy: 1 łyżka
    - czosnek: 1 ząbek
    - koperek: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    SOS HOLENDERSKI:
    - żółtka: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - woda: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    KLUSKI KŁADZIONE:
    - białka: 2 sztuki
    - mąka pszenna: 4 łyżki
    - woda: 0.25 szklanki
    - sól: 1 puszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rekin dla dwojga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • REKIN DLA DWOJGA 1. Steki z rekina marynujemy ok. 2 godzin
  • REKIN DLA DWOJGA 2. Aby zrobić sos holenderski musimy ubić żółtka na parze. Mieszamy bardzo szybko, aby nie zrobiła nam się jajecznica. Dodajemy oliwę z oliwek i wodę. Nadal mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smak sosu podnosimy łyżeczką soku z cytryny.
  • REKIN DLA DWOJGA 3. Wszyskie składniki ciasta dokładnie mieszamy. Gotujemy w garnku wodę z solą i wrzucamy łyżką po porcji ciasta. Dokładnie odcedzamy. Podajemy np. z ogórkiem kiszonym, papryką i selerem naciowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rekin

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować