Reshmi Kebab

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni Bangladeszu.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kurczak bez kości: 90 dekagramów
    - średnie cebule: 4 sztuki
    - 5 cm kawałek imbiru: 1 sztuka
    - ząnki czosnku: 8 sztuk
    - pęczek natki kolendry: 1 sztuka
    - nasiona kuminu: 1 łyżeczka
    - biały pieprz: 1 łyżeczka
    - garam masala: 1 łyżeczka
    - jajka: 2 sztuki
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - limonka i cebula dymka (do przybrania): 1 sztuka

Reshmi kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kurczaka zmielić. Zmielić pozostałe składniki za wyjątkiem jajek i soli. Wymieszać z jajkami, solą oraz mięsem. Formować kiełbaski. Nadziewać na patyczki do szaszłyków i grillować. Przybrać dymką i plasterkami limonki. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy